Rocheby King George

Rocheby King George
Rocheby King George

Doći do steneta ovakvog kvaliteta i ovakvih krvnih linija nije nimalo lako. U najboljoj odgajivačnici Labradora na svetu se čeka za štene i po nekoliko godina, jer svi ozbiljni odgajivači iz celog sveta žele da kupe najbolje. Na našu veliku sreću gospodin Majkl Devenport (tada ambasador Velike Britanije) je kupio psa od nas i pomogao nam u pregovorima sa gospođom Marion Hopkinson vlasnicom odgajivačnice Rocheby. Čak ni u Rocheby odgajivačnici nisu svi štenci jednaki i po rečima gospođe Marion na štene kakvo smo mi želeli se čeka i po nekoliko legala. Obećala je da će izabrati štene za nas samo ono sa kojim bi ona bila zadovoljna u svojoj odgajivačnici, što je za nas zaista bila i jeste velika čast.

Odgajivačnica "ZIGIĆ"

Rocheby Full Sail has promoted the breed in our country in every way and has by far been the best stud dog in Serbia. Our goal is to raise the quality of Labrador Retrievers in Serbia to an even higher level and hope that we will accomplish that with the puppy from this combination of parents.

Kind Regards
Dimitrije Zigic


Odgajivačnica "Rocheby"

Dear Demitrije, hopefully we may have a puppy good enough to come to you. The litter is strong and very healthy but we must wait until we ‘see’ how they grow, we will only send a puppy we believe to be the one we would be pleased to have here (they do not appear in every litter!) and so therefore it means waiting

Best wishes
Marion Hopkison

Na našu veliku sreću izbor gospođe Marion Hopkinson je bio ROCHEBY KING GEORGE, štene koje je za sada ispunilo sva nasa očekivanja. Štene snažnog kostura, odlične građe, fenomenalno izbalansirano i perfektno u kretanju, karaktera kakav se samo poželeti može. Po mnogim stručnim mišljenjima štene koje izrasta možda u najboljeg psa na ovim prostorima.

Još jednom veliko hvala gopodinu Majklu Devenportu, gospođi Marion Hopkinson i njenom suprugu gospodinu Dejvidu Hopkinsonu što su ocenili da naša odgajivačnica zaslužuje ovakvog psa.Galerija Rocheby King George


Rodovnik i dokumenta

RoditeljiDedoviPradedoviČukundedovi
Rocheby Gentleman George Lindall Redemption Lindall Court Masterpiece Rocheby Old Smokey
Lindall Russian Rhythm
Lindall Will She Nantgwyn William at Oakhouse
SH CH Lindall Double Blue
Rocheby Snow Orchid Rocheby Old Smokey Rocheby Navy Blue
Rocheby Polkadotl
Brambleridge Rave Review Of Bridgeford Boothgates The Show Must Go On
Jubilee Mystic Of Brambleridge
Rocheby Candy Stripe Rocheby Step Ahead Silver Suede Over Rocheby Ahti Aspen of Finnwoods
Bridgeford Cristal Clear For Rocheby
Rocheby Snow Orchid Rocheby Old Smokey
Brambleridge Rave Review Of Bridgeford
Rocheby Alice Springs Lenches Mackintosh Poolstead Plan of Action
Lenches Miss Mollie
Rocheby Peppermint Rocheby Navy Blue
Rocheby PolkadotPoseta odgajivačnici RochebyPoslednjih deset godina, bez svake sumnje, jedan odgajivač Labrador Retrivera je imao najveći uticaj na moderan izgled Labradora u Velikoj Beritaniji. Rocheby odgajivačnica, koja se nalazi u Yorksiru, a čiji su vlasnici gospođa Marion Hopkinson i gospodin Dejvid Hopkinson, je jedna od retkih čiji su psi osvojili preko 100 CC's u Velikoj Britaniji.

Do danas njihovi psi su dali 35 šampiona Velike Britanije. Rocheby odgajivačnica je toliko uticajna da je dobila najveća moguća priznanja kada je njihov pas Rocheby Old Smokey proglašen za najboljeg priplodnog psa Velike Britanije i to u svim rasama, na svetskom sampionatu za pse 2005. Smokey je bio najbolji priplodnjak u Velikoj Britaniji od 2003-2009 i to uzastopno. Uspeh koji je Rocheby odgajivačnica postigla, naročito u poslednjih 10 godina, nije bio trenutan nego je rezultat pažljivo rađene selekcije pasa pri uzgoju i rezultat teškog rada unazad 40 godina.